IR + NIR behandling

Röd ljusterapi

Naturliga hälsofördelar

Röda ljusbehandlingar har visat sig ge ett brett spektrum av naturliga hälsofördelar, som reducering av inflammation, smärtlindring, hudföryngring, ökad kollagenproduktion och muskelåterhämtning. Men allra främst stärker metoden immunförsvaret vilket gör att vi kan stå bättre rustade inför virus och infektioner. Perfekt i virustider! Terapiformen hjälper även till att öka melatonin, förbättra sömnstörningar och balansera dygnsrytmen. En säker, naturlig och enkel behandlingsform som med fördel går att göra dagligen och i hemmet om man önskar.

 

Red Light Therapy & klinisk forskning

Det finns tusentals peer-review medicinska studier och kliniska prövningar gällande röd ljusterapi. Många av dem med överväldigande positiva resultat och en nästan total brist på biverkningar eller hälsorisker.

IR och NIR

Den metod som vi använder i studion är mer fokuserad och behandlar 1–2 områden samtidigt under 10 min. Jämfört med t ex en IR-bastu så är detta en mer djupgående behandling eftersom kombinationen IR + NIR samverkar på två olika plan. IR är infrarött ljus och NIR är när-infraröd stråling som penetrerar hudlagret in till musklerna och stimulerar muskler och leder för minskad smärta och inflammation.  Denna behandling påverkar kollagenproduktionen positivt, ger dig energi, ökar immunförsvaret samt hjälper till vid läkning.  
 

Vem använder rött ljussterapi?

Förutom det växande antalet människor som använder röda ljusterapienheter i sina hem, finns röda ljusterapisystem i många professionella och kliniska miljöer och används blad annat av:
• Hudterapeuter
• Idrottsmassörer och Fysiska terapeuter
• Elitidrottare
• Motionärer

 

Hur fungerar rött ljussterapi?

Våra celler behöver naturligt ljus för att fungera. Precis som de behöver vatten och näringsämnen från maten. Tyvärr får de flesta inte så mycket naturligt ljus som de behöver för optimal hälsa (den genomsnittliga amerikanen tillbringar mer än 90% av sin tid inomhus). Med röd ljusterapi kompletterar du intaget av ljus hjälp av koncentrerade våglängder rött samt nära infrarött ljus. Röd ljusterapi fungerar genom att förbättra din energiproduktion på cellnivå och stimulerar mitokondrierna, cellens kraftverk samt förbättrar den cellulära respirationsprocessen som gör ATP (adenosintrifosfat) energi.