One life. Make it larger.

I maj/juni öppnar vauk studio i nya hovås!

Sedan urminnes tider har vi nordbor badat isvaksbad och den här metoden plockar upp forntida ritualer som ämnar att få igång kroppens boostande effekter. 

En hälsometod på 15 minuter för kropp, knopp och själ, som dämpar inflammation och smärta, återhämtar muskler samt aktiverar ditt immunförsvar. Kort och gott gör dig krispigare och mer alert. En avslappnande reboot inför viktiga möten och fullbokade dagar. 

För ett större liv.

I maj/juni öppnar vi vår första Vauk Studio på Hovås Allé 26
i Nya Hovås. Välkommen!

Redan nu kan du kan du köpa presentkort och ta del av Vauks värdekort. 17 maj släpper vi de första bokningsbara tiderna till introduktionspris.

Covid-anpassad upplevelse – för din trygghet. Flödet i Vauk studio är anpassat så att du hela tiden kan ha ett säkert avstånd mellan dig och andra som besöker oss. Alla kontaktytor desinficeras kontinuerligt.

Vauk är en hälsometod som är utvecklad tillsammans med fokusgrupper och ett hälsocoachteam. Idén föddes ur att göra det hälsosamma isvaksbadet mer tillgängligt för alla. Tekniken för nedkylning av kroppen kommer från helkropps kryoterapi som har blivit en världstrend under senare år. Metoden bygger på att först komma ner i varv, utöva nedkylning av kroppen samt efteråt få en snabb uppvärmning som aktiverar och bevarar alla kroppens goda stimulerande ämnen och effekter. Den största effekten är boosten som gör att Vaukare får ut mer av dagen och livet. Omgivningen är en naturliknande miljö som vi gärna berättar mer om. Är du intresserad av att Vauka eller boka vår pop-up skicka gärna ett e-mail till oss.

hello@vauk.se

VAR MED PÅ RESAN

Den första Vauken, som fysisk upplevelse, kommer att lanseras i början av 2021 i Sverige. Men Vauk är så mycket mer än så. Genom att gå med i vår community får du nyheter, kunskap och inbjudningar till events. Men du blir också en del av resan och kan bidra med egna erfarenheter. Genom att signa upp till vår community godkänner du också vår integritetspolicy.

Här ska email-signupen in.

VÄLKOMMEN ATT LANDA MED VAUK METODEN
KOM SOM DU ÄR – LÄMNA GLASKLAR!

VAR HÄR OCH NU

Vi guidar dig genom en hälsoresa som boostar kropp, knopp och själ. Effekterna blir genom denna metod långsiktiga och du får med dig konkreta redskap att använda även efter Vauken. Du förbereds med centrerande andning, en teknik som hjälper dig ta emot kylans kraft. Landa i kroppen, kom ner i varv och sätt intentionen med dagens Vauk.

REBOOT

Vår certifierade guide tar med dig genom upplevelsen, med stark förankring i mentalt fokus, lugn och din personliga intention. Efter bara några minuters kyla är utmaningen över, du har växt! Kroppen är nu igång med att boosta cellernas återhämtning, dämpa inflammation och feelgood hormonerna flödar.

AKTIVERING

Genom andning och rörelser aktiveras värmen och du tillgodogör dig hela upplevelsen så att du har tillgång till detta glasklara tillstånd, mentalt, emotionellt och fysiskt även efter Vaukens slut!


Metoden är utvecklad tillsammans med
Johanna Hector.

Vaukens effekter:

Boostande och uppiggande
Lindrar smärta i muskler och leder
Bättre sömn
Minskade stressnivåer
Känsla av välbefinnande
Aktiverar immunförsvaret

Kundomdömen

Fler omdömen hittar du på Google, Facebook och Boka Direkt.

5/5
Helt fantastisk upplevelse! Harmoni, piggare o mkt nöjd känsla i kroppen/knoppen efteråt! Proffsigt bemötande
Karin M
5/5
En alternativ AW, pepp inför fredagsmyset eller en riktig endorfinkick med en god vän. Det blir så rätt på så många plan!
DANIEL H
5/5
Först en känsla av nyfikenhet och sedan efter behandlingen ett lugn men med en pigghet i kroppen. Avslappnad men med inkapslad energi!
TINA O
5/5
En helt fantastisk upplevelse, bemötandet från sekund 1, information kring ritualen, historik. Detta kommer jag absolut att göra igen och ofta.
MARKO T
5/5
Robert är professionell och kundbemötandet är i toppklass. Att gå på Vauk ger en riktig boost och man känner av det både mentalt och fysiskt. Rekomenderas starkt!
CTR R
5/5
Helt fantastiskt ställe som verkligen ”livar” upp en med välbehag. Mycket trevlig personal med en tydlig vägledning genom hela processen.
ANGELIE S

LITE MER FAKTA OM VAUK

När du Vaukar har du en certifierad guide vid din sida som tar dig med genom upplevelsen, lär dig hur du ska andas för att komma ner i varv före köldterapin och upp i varv efter. Helkropps kryoterapi (WBC), som är en del av Vaukmetoden, består av en kabin som du går in i. Din kropp omges av en blandning med kväveånga och luft som ger en temperatur på -120° till -150°C. En kyleffekt likvärdigt med ett isvaksbad men upplevs behagligare, enklare och på bara tre minuter. Det är helt ofarligt om du är frisk*. Avslutningsvis lär du dig att genom beprövade, värmande rörelser i kombination med andning paketera effekterna. Du behöver inga badkläder och inte duscha efteråt eftersom det är en helt torr metod. Du byter om på plats till en kimono och behåller underkläderna på i kabinen. Allt på bara 15 minuter.

Kryotekniken utvecklades i Japan 1978 av Dr. Toshiro Yamauchi som ett sätt att behandla reumatoid artrit. Forskarna blev förvånade när teststudier visade sig ge andra ositiva resultat utöver smärtlindringen. De senaste tio åren har WBC blivit en världstrend och nu har vi i Sverige upptäckt alla fördelar, som för oss egentligen inte är så främmande.

*Om du har problem med hjärtat eller är osäker kring din hälsa ska du alltid konsultera din läkare före. En certifierad guide är där för din säkerhet.

 

LÄNKAR TILL ÄNNU MER FAKTA:

Kalla fakta

Kul fakta

Mental forskning

Andas!

Nervsystemet

Naturens påverkan

Behind the scenes

2018–2019, två olika själar som började sökandet efter att göra något mer värdefullt med livet. Så en dag i slutet av 2019 möttes de på en nätverksträff. Den ene bar på en idé, den andre blev inspirerad och så skred de till verket och började bygga en livsdröm. Med ett gott syfte. Att göra något med positiv påverkan på världen och hälsan.

Vauk grundades 2020 av Annika Larsson och Robert Malm. Annika har drivit varumärkesbyrå sedan 2005 och Robert med sin 22-åriga bakgrund som varumärkes- och marknadsstrateg på ett av Sveriges största exportföretag.

Vauk-Logo

Välkommen att följa med på vår resa! Hälsningar Annika och Robert.

hello@vauk.se